Afbeelding

Diemenaar in 2016 minder kwijt aan lokale lasten

Algemeen

DIEMEN - Inwoners van Diemen gaan volgend jaar 14 tot 19 euro minder betalen aan lokale belastingen.

Dat staat in de begroting voor 2016 die gisteravond door de gemeenteraad is aangenomen. Niet unaniem, Leefbaar Diemen en VVD stemden niet in.

Positief saldo
De begroting laat een positief saldo zien van 30.000 euro. Diemen heeft onder meer financieel de wind mee doordat er veel en sneller dan verwacht wordt gebouwd, zoals in Holland Park en Plantage De Sniep.

Sociale woningbouw
Veel fracties vielen er wel over dat er nergens sociale huurwoningen bij komen. Een motie waarin het college wordt gevraagd om onderzoek te doen naar de mogelijkheden van sociale woningbouw op locaties die in het bezit zijn van de gemeente werd aangenomen.

Lokale lasten
De onroerendezaakbelasting wordt alleen met de prijsinflatie, vastgesteld op 1%, verhoogd. Naar verwachting kost dit de Diemense woningeigenaar in 2016 twee euro meer dan dit jaar. Omdat ook rekening gehouden moet worden met de waarde van woningen worden de definitieve tarieven pas in december vastgesteld. De rioolbelasting blijft gelijk en de afvalstoffenheffing gaat omlaag, met 16 tot 19 euro, en daarmee zijn de totale lokale lasten in 2016 14 tot 19 euro lager voor de inwoners van Diemen.

Lees meer in het DiemerNieuws van 12 november 2015.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief