Afbeelding

Sporter heeft volop keuze in Diemen

Algemeen

DIEMEN - Diemen kent een aanzienlijk aantal sportaccommodaties. Het betreft hier sportvelden en sporthallen waarvan vooral verenigingen gebruik maken en velden die voor ongeorganiseerde sport kunnen worden gebruikt. DiemerNieuws maakte een inventarisatie van de sportaccommodaties in Diemen. En dat zijn er nogal wat.

Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen-Zuid bijvoorbeeld, met het zwembad, de sportzalen en de squashzalen. Sporthal Diemen aan de Prins Bernhardlaan is een accommodatie die al tientallen jaren door diverse verenigingen wordt gebruikt.

Sportpark
Sportpark De Diemen bestaat twintig jaar en is het prominente sportpark in Diemen. 

Even verderop
Tennisvereniging ATVD beschikt aan de Willem de Zwijgerlaan over een mooi tennispark. Even verderop ligt de accommodatie van handbalvereniging SV Zeeburg.

Gymnastiek
Het gymnastiekgebouw in de Schoolstraat wordt door diverse verenigingen gebruikt.

Openbare ruimte
Het Diemerbos is niet alleen het domein van natuurliefhebbers, maar ook van recreanten en sporters die er graag hardlopen, tijdens de DiemerCross bijvoorbeeld. De gemeente heeft door de jaren heen in Diemen ook fraaie sportvelden aangelegd. Voorbeelden hiervan zijn het veld naast de rooms-katholieke kerk Sint-Petrus' Banden aan de Hartveldseweg en het Cruyff Court in park De Omloop in Diemen-Noord.

Lees verder in de digitale editie

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief