Een pontje voor voetgangers en fietsers, deze vaart bij Nigtevecht.
Een pontje voor voetgangers en fietsers, deze vaart bij Nigtevecht.

Pontje zet fietsers over naar Diemen

Algemeen

DIEMEN - De komende weekenden kunnen voetgangers en fietsers met de pont over tussen de N236 langs Amsterdam-Zuidoost en de Stammerdijk in Diemen. 

De Provincialeweg krijgt tussen de Loosdrechtdreef en de Weesperbrug een bredere weg en een breder fietspad. Dat moet de weg veiliger maken. 

Afsluitingen
De voorbereidende werkzaamheden en bijbehorende verkeershinder zijn al langer aan de gang. In de weekenden van 25 tot en met 28 september en 9 tot en met 12 oktober gaat dit stuk van de N236 helemaal dicht voor al het verkeer. Voor fietsers geldt nog een derde weekendafsluiting: van 16 tot en met 19 oktober. 

Pontje
Wie vanuit Amsterdam-Zuidoost naar Driemond of Weesp wil met de fiets kan ter hoogte van de A9 (nabij Tulip Inn Amsterdam Riverside Hotel) op een pont stappen. Via de Stammerdijk tussen Diemen en Driemond kan men dan verder fietsen. Het autoverkeer wordt tijdens de weekendafsluitingen omgeleid via de A9 en de A1. 

De Weespertrekvaart heeft in de jaren 40 van de vorige eeuw ook een pontje cq. oversteek gehad. Dat was ter hoogte van Stammerdijk 30 in Diemen. 
 

Uit de krant