Afbeelding

Werkzaamheden Ouddiemerlaan begonnen

Algemeen

DIEMEN - Nadat de feesttent was afgebroken is maandagmiddag begonnen met werkzaamheden aan de Ouddiemerlaan.

Het laden en lossen op de Ouddiemerlaan leidt regelmatig tot overlast; grote vrachtwagens gebruiken de rijweg van de Ouddiemerlaan om te lossen in plaats van de daarvoor bedoelde laad-en-loszone. 

Verlaagd
Om het gebruik van de laad-en-loszone te stimuleren, wordt deze verlaagd tot straatniveau. Dat maakt het makkelijker om met trolleys en karren heen en weer te rijden.

Rijweg
Omdat de zone tijdens de werkzaamheden niet te gebruiken is, wordt de rijweg van de Ouddiemerlaan hiervoor tijdelijk gebruikt. De vrachtwagens staan dan op de rijweg en kunnen laden en lossen via stalen rijplaten die op het voetpad aan de winkelzijde aansluiten.

Parkeren
De parkeerplaatsen aan de Ouddiemerlaan aan de kant van het winkelcentrum zijn hierdoor tot 2 oktober niet te gebruiken voor automobilisten. De parkeerplaatsen langs de Ouddiemerlaan aan de kant van het gemeentehuis zijn wel gewoon beschikbaar.

Fietsnietjes
Nadat het werk aan de laad-en-loszone afgerond is, wordt begonnen met het plaatsen van extra fietsnietjes aan de Ouddiemerlaan. Deze werkzaamheden starten naar verwachting begin oktober.

Uit de krant