Beneden in De Oude Smidse lijkt de tijd te hebben stilgestaan.
Beneden in De Oude Smidse lijkt de tijd te hebben stilgestaan.

Open Monumentendagen, ook zondag nog veel te zien in Diemen

Algemeen

DIEMEN - Dit weekend openen diverse gebouwen in Diemen de deuren tijdens de Open Monumentendagen, zoals De Oude Smidse.

Bewoners Barend en Irene openden hun deur zaterdagmiddag voor belangstellenden. Die mochten niet alleen beneden rondkijken in dit bijzondere gebouw, maar ook boven waar het stel woont. Beneden lijkt de tijd wel te hebben stilgestaan, boven is een mooie woonruimte gecreëerd waar menig bezoeker zelf ook wel zou willen wonen.

Zondag
Ook zondag zijn er nog veel Diemense monumenten open voor bezoekers. 

De rooms-katholieke kerk Sint-Petrus' Banden is open van 12.00 tot 16.00 uur. De rondleidingen zijn om 12.00 en 14.00 uur.

Schuilkerk De Hoop aan de Hartveldseweg is van 12.00 tot 16.00 uur uur open, Kunstzin Diemen heeft er beide dagen een expositie. Aan de tentoonstelling van Kunstzin Diemen doen acht Diemense kunstenaars mee. Onder hen Liedje de Rooij en Janneke de Graaff. Er zijn schilderijen, foto's, beelden, sieraden en textielkunst te zien.

Fort Diemerdam is de hele dag open. Om 13.00 uur is er een familievoorstelling van theatergroep Wie Walvis: 'Maanzucht' (6+).

Atelier Schitterend van Erik Winkler aan Stammerkamp 14 van 9.00 tot 16.00 uur geopend. Winkler beoefent het bijzondere - en in Nederland bijna verdwenen - vak van glasbewerker.

Uit de krant