Bert Hilhorst en Astrid Storm van de EHBO Diemen.
Bert Hilhorst en Astrid Storm van de EHBO Diemen.
Diemer Festijn-BLOG

Bij de mensen van de EHBO

Algemeen

DIEMEN - Als het goed is merkt niemand dat ze er zijn, maar als het nodig is, is het wel goed dát ze er zijn: de mensen van de EHBO.

Medewerkers van EHBO Diemen zijn er als er een activiteit in de feesttent is. Voor in de tent, vlak bij het podium staan ze paraat voor als er een ongelukje gebeurt. Tot nu toe hebben de EHBO'ers het tijdens deze editie van het Diemer Festijn nog niet druk gehad. "Gelukkig hebben we alleen nog maar een verstuikte enkel hoeven helpen verbinden."

Bert Hilhorst komt al 25 jaar als EHBO'er naar het Diemer Festijn. "Woensdag- en donderdagavond waren we met zijn tweeën, vrijdag en zaterdag met drie mensen. Dat is het mooiste, als er dan wat op het terrein buiten de tent gebeurt kunnen daar twee EHBO'ers heen en is er ook altijd iemand in de tent."

Dat klinkt mooi, maar het betekent wel dat Bert alle avonden van het festijn aanwezig moet zijn; het is namelijk altijd een hele klus om de bemensing rond te krijgen. "Ik denk dan: het is maar één keer per jaar. Hoewel, we zijn er ook bij het Loswalfestival, de Avondvierdaagse, Koningsdag, en losse evenementen van bijvoorbeeld sportverenigingen, al kunnen we die verzoeken niet altijd honoreren, helaas. Dan hebben we meer actieve leden nodig."

Het is dan wel veel, maar het is ook leuk om 'dienst' te hebben tijdens het Diemer Festijn. "Je staat vooraan bij het podium en maakt zo alles mee. We doen wel oordopjes in, het geluid is op die plek erg hard. Een leuke bijkomstigheid is dat er ook gerenommeerde artiesten als Frans Bauer, Jan Smit en Peter Beense komen. Gisteravond was het heel erg druk en de sfeer was goed. De samenwerking met de Diemer Festijncrew gaat altijd goed. We zijn een geziene gast. Ieder jaar weer de mensen van de crew zien, dat vooral maakt het feest voor mij gezellig."

Uit de krant