22fest, dit jaar juli in het Diemerbos,
22fest, dit jaar juli in het Diemerbos,

Klachtenregen na weer weekend festivals

Algemeen

DIEMEN - Veel klachten van geluidsoverlast van de festivals in het Diemerbos. Gek genoeg niet zo veel uit Diemen zelf, maar vooral in Weesp regende het klachten.

Na het feest ZeeZout en Klamme Handjes, afgelopen zaterdag en zondag, regent het klachten bij het WeesperNieuws, de zusterkrant van het DiemerNieuws. Opvallend veel bewoners van flats in de Weesper wijk Noord-West melden zich. Deze liggen ook het dichtst bij het festivalterrein en met de wind uit het noordwesten horen zij het meest. "Ik ben binnen gaan zitten met alles dicht en de radio keihard aan, ik word er gek van", zo vertelt een flatbewoonster.

De gemeente Diemen laat weten dat er inderdaad klachten uit Weesp zijn binnengekomen. Uit Diemen zelf is tot nu toe maar een enkele klacht bekend bij de gemeente over het afgelopen weekeinde. De redactie van het DiemerNieuws ontving dit weekeinde één klacht over geluidsoverlast. Uit Amsterdam-Zuidoost.

Vorige week maten handhavers van de gemeente Diemen nog het geluidsniveau bij het Valrave Festival. Toen kwamen van inwoners van Diemen 10 klachten binnen over geluidsoverlast.

Later dit jaar zullen bij de evaluatie van de festivals in het Diemerbos de geluidsoverlast/normen een belangrijk aandachtspunt zijn, zo liet burgemeester Boog weten in reactie op zijn tweet over het bezoek aan het festival..

Gaasperplas
Eerder nam het aantal klachten van geluidsoverlast van feesten bij de Gaasperplas ook toe. Ook daar worden meer feesten toegestaan. 

Aan banden
De klagers hopen dat het aantal feesten in Diemen aan banden wordt gelegd. Het zijn er te veel en ze zijn te kort achter elkaar, zo zeggen ze.


!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief