Afbeelding

Kinderboerderij bestaat 10 jaar

Algemeen

DIEMEN - De kinderboerderij aan de Prins Bernhardlaan bestaat tien jaar. Om dit jubileum te vieren wordt op zondag 30 augustus op de kinderboerderij een feest gegeven. Er is die dag van alles te doen. Het feest duurt van 12.00 tot 16.00 uur. Burgemeester Erik Boog zal zondag een bezoek brengen aan de kinderboerderij.

Dierenliefhebbers Ron van der Werff, Ton Mies en Ron van Koningsveld dienden in 2004 bij de gemeente een plan in om op de hoek van de Muiderstraatweg en de Prins Bernhardlaan een kinderboerderij te starten. De gemeente stelde een startkapitaal beschikbaar en mede dankzij de bijdragen van vele donateurs kon de aanleg en de bouw van de kinderboerderij worden gerealiseerd. In het najaar van 2004 werd gestart met de werkzaamheden. Burgemeester Amy Koopmanschap opende de kinderboerderij in augustus 2005.

Succes
Tien jaar later kan de conclusie worden getrokken dat de kinderboerderij een groot succes is geworden. De kinderboerderij ziet er prachtig uit, wordt goed onderhouden en er zijn veel dieren. De kinderboerderij wordt druk bezocht door zowel inwoners van Diemen als mensen uit plaatsen als Amsterdam en Almere.

Feest
Er zijn zondag veel activiteiten voor kinderen: zij kunnen zich laten schminken of een plaktatoeage laten aanbrengen. Ook kan er gespeeld worden op een springkussen en een ritje op een pony worden gemaakt. De clown Coco Kristal komt van 14.00 tot 16.00 uur meefeesten.

Lees verder in de digitale editie

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief