Afbeelding

Nog meer plekken om doppen in te leveren

Algemeen

DIEMEN - Goed nieuws voor de doppeninzameling in Diemen: ook bij Deen in winkelcentrum Diemerplein kunnen nu doppen worden ingeleverd voor het goede doel. En sinds maandag is er een vierde inzamelpunt, op de gemeentewerf aan Landlust.

De ingezamelde doppen leveren geld op voor KNGF Geleidehonden.

Grote partijen
"Dit geeft Diemenaren de mogelijkheid om naast de inzamelpunten in Diemen Zuid (Jumbo), Noord (XAB) en Centrum (Deen) gebruik te maken van een grote container voor grote partijen" vertelt Ron Nikkessen, die de inzameling van doppen in Diemen organiseert. "Dat scheelt ook voor mij, omdat ik dan niet meer enorme partijen doppen voor de deur heb staan."

KNGF
Alle ronde plastic doppen en deksels zijn welkom, van mineraalwaterflessen, frisdrankflessen, melk- of yoghurtpakken, fruitsappakken en sportdrank. Maar ook doppen van slagroombussen, doseerdopjes van wasmiddelflessen en deksels van pindakaas- en chocopastapotten. De doppen gaan naar een recyclebedrijf dat een vergoeding toekent aan KNGF Geleidehonden. De opbrengst komt vervolgens ten goede aan de opleiding van de geleidehonden voor mensen met een handicap.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief