Afbeelding

Bewoners Diemen-Noord moeten vier weken omrijden deze zomer

Algemeen

DIEMEN - Het viaduct van de Ouddiemerlaan wordt aangepakt. Van 27 juli tot 24 augustus is de onderdoorgang onder de A1 daarom afgesloten. Vooral lastig voor bewoners van Diemen-Noord, die moeten omrijden naar het centrum.

Het werk aan het viaduct is onderdeel van werk aan de Diemerpolderweg, de Vogelweg en een deel van de Ouddiemerlaan. Er worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd, zo is er een verzakking die moet worden opgelost, en nieuw asfalt aangebracht. Het hele project duurt volgens planning tot de derde week van september.

Vakantie
Vooral de afsluiting van het viaduct heeft grote gevolgen voor de bereikbaarheid van Diemen-Noord. In de periode dat er onder het viaduct gewerkt wordt is Diemen-Noord voor automobilisten namelijk niet via de Ouddiemerlaan bereikbaar. De gemeente heeft er bewust voor gekozen de werkzaamheden onder het viaduct in de zomervakantie te laten uitvoeren. Zodat de groep bewoners die overlast ondervindt kleiner is, zo laat de gemeente in een brief aan de bewoners weten. Voetgangers en (brom)fietsers, de bus en de nood- en hulpdiensten kunnen wel gewoon onder het viaduct door. Er worden verkeersregelaars ingezet om alles in goede banen te leiden.

Om de overlast verder te beperken wordt het werk in gedeeltes uitgevoerd. Eerst dus de Ouddiemerlaan tot 24 augustus en de Vogelweg, die volgens planning 14 augustus weer open gaat. Daarna wordt tot de derde week van september de Diemerpolderweg in twee fasen aangepakt. Alles onder voorbehoud, dat onvoorziene omstandigheden als slecht weer geen roet in het eten gooien.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief