Holland Park: nu nog een tekening, maar de bouw kan snel starten.
Holland Park: nu nog een tekening, maar de bouw kan snel starten.

Bouw Holland Park kan beginnen

Algemeen

DIEMEN - Nu de omgevingsvergunning voor het eerste woonblok van Holland Park onherroepelijk is geworden, kan de bouw van de nieuwe woonwijk snel starten. Initiatiefnemers Snippe Projecten en Bouwaccent laten dan naar verwachting eind augustus de eerste paal van blok 1 slaan.

De eerste woningen van het nieuwbouwproject zijn snel verkocht. De verkoop gaat in recordtempo, meldt de projectontwikkelaar. Na de start van de verkoop eind januari, is gemiddeld meer dan een woning per dag verkocht. Al na drie maanden was driekwart van de 131 woningen verkocht.

Buren
Ontwikkelaars André Snippe van Snippe Projecten en Robèrt Verheijden van Bouwaccent zijn blij. Snippe: "Wij hebben vol vertrouwen in ons project en zijn ervan overtuigd dat het een meerwaarde betekent voor de gemeente Diemen en woningzoekers in Amsterdam. Wij hebben ook geïnvesteerd in de relatie met de omwonenden. Het is heel belangrijk dat ook de buren tevreden zijn met de nieuwe wijk." Zo werd in overleg met de bewoners de eerste woontoren een aantal verdiepingen lager dan gepland.

Eerste paal
In de planning wordt ervan uitgegaan dat eind augustus de eerste paal van het eerste blok de grond in gaat. Ook de eerste paal van blok 2 zal, als het verkooptempo zich zo voortzet, nog dit najaar geslagen kunnen worden. Inmiddels is namelijk al meer dan 60% verkocht, meldt Snippe Projecten.

Eerste fase Holland Park
De omgevingsvergunning is voor fase 1 van Holland Park: blok 1 met 131 appartementen, blok 2 met 93 appartementen en toren 1. De eerste twee blokken worden ontworpen door Sjoerd Soeters van Soeters Van Eldonk Architecten. Toren 1 wordt ontworpen door Dik Smeding. Fase 1 bestaat verder uit de blok 3 en 5 , en toren 2, waar nog aan ontworpen wordt. Holland Park gaat uiteindelijk in totaal circa 3.000 woningen tellen.

In het DiemerNieuws van 16 juli een interview met André Snippe en een omwonende van Holland Park

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief