Verkoelend waterballet op De Octopus.
Verkoelend waterballet op De Octopus.
Foto's

En nu: vakantie!

Algemeen

DIEMEN - De temperatuur is er al naar en vandaag is het dan zover: zomervakantie! De basisscholen in Diemen sluiten voor een week of zes de deuren.

Het warme weer van de afgelopen dagen zorgde hier en daar voor een aanpassing van het rooster. Op sommige scholen werd er op het schoolplein met water gespeeld in plaats van die laatste taal- of rekenles. Op het plein van De Octopus was het vanmiddag een groot waterballet. Net als op het schoolplein van De Venser eerder deze week.


Laatste dag
De Octopus week deze laatste schooldag, ondanks de warmte, niet af van de traditie: dit jaar een grote Octopus Got Talent show. Veel kinderen, groepen en zelfs leerkrachten hadden zich hiervoor opgegeven. De winnaars waren Dana en Josephine met een super coole dans. Charissa, Cipora en Eva werden tweede, Robine derde.

De winnaars met de grote sterren van de jury: Mega Mindy, Ali B en Lady Gaga.


De Kersenboom sloot het schooljaar af met een picknick en een waterfeest.


Uitzwaaien groep 8
Achtste groepers mochten, na de musical, al wat eerder van hun vakantie gaan genieten. Maar niet nadat ze op ludieke wijze hun school waren uitgehold (De Kersenboom), uitgedragen (De Nieuwe Kring) of uitgesmeten (De Octopus). 


Op de Nieuwe Kring worden de achtste groepers op hun laatste schooldag door hun ouders de school uitgedragen.



Bij De Kersenboom hollen de achtste groepers onder luid applaus van de hele school de deur uit.


Bij De Octopus worden de kinderen uit groep 8 door echte uitsmijters de deur uitgesmeten. 


Op de Sint-Petrusschool worden de achtste groepers voorbereid tijdens de Brugpieperdag. Fietsen in storm en regen op een prachtige zomerdag. 

Uit de krant