Afbeelding

Dolf Jansen sluit Kunst in Sport af

Algemeen

DIEMEN - Veel anekdotes en natuurlijk ook veel grappen over sport en over Diemen. Daarmee sloot cabaretier en marathonloper Dolf Jansen zaterdagavond het festival Kunst in Sport (KIS) af op het Diemerplein.

Het centrum van Diemen stond zaterdag  helemaal in het teken van kunst en sport. Op het Diemerplein en in Theater De Omval waren veel activiteiten.

Publiek
Dolf Jansen begon om 20.30 uur Het plein was lang niet vol, tot zijn lichte teleurstelling, hoewel de ruim 200 mensen toch ook niet allemaal in De Omval hadden gepast. Bijzonder vond hij de locatie wel, zei hij. "In Diemen in de buitenlucht tegenover de apotheek en in de frituurlucht."  En wie er niet bij was, heeft wat gemist. Het publiek op het plein heeft meer dan een uur hard gelachen tijdens de gratis voorstelling.

AV '23
Diemen was niet onbekend voor de hardloper Dolf Jansen. Toen hij nog in Amsterdam woonde, trainde hij bij AV '23, vertelde hij, en liep vaak een rondje door Diemen.

Community Singing
'You'll never walk alone' zong het publiek samen met de cabaretier en dat was het einde van een geslaagde eerste editie van het KIS Festival in Diemen. De organisatie denkt al voorzichtig aan een tweede KIS Festival volgend jaar.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief