Bossaball: kijken naar demonstraties en zelf meedoen op het Diemerplein.
Bossaball: kijken naar demonstraties en zelf meedoen op het Diemerplein.

Festival Kunst in Sport in centrum van Diemen

Algemeen

DIEMEN - Vandaag wordt voor het eerst het festival Kunst in Sport (KIS) gehouden. Op het Diemerplein en in Theater De Omval zijn de hele dag en avond activiteiten die in het teken staan van kunst en sport. Bijna alles is gratis toegankelijk.

KIS maakt deel uit van het Zomerfestival. Een greep uit het programma:

Diemerplein
Op het Diemerplein worden allerlei activiteiten georganiseerd. Er is een braderie in en rond het winkelcentrum en voor kinderen zijn er leuke activiteiten. Zanger Joop Leeuwendaal zal drie keer optreden. Hij is de man van het lied 'Dappere Strijders', het clublied van Ajax dat voor elke thuiswedstrijd in de Amsterdam Arena klinkt. Om 20.30 uur verzorgt cabaretier en marathonloper Dolf Jansen een gratis optreden. Na afloop zal hij de community singing leiden.

Tussen 12.00 en 16.00 uur demonstraties Bossaball en Kangoofun op het Diemerplein. Zelf meedoen kan ook vanaf 10 jaar, alleen, samen of met een team. Door het winkelcentrum springen op schoenen die lijken op skeelers die niet rollen, maar bouncen, kan ook, dat is Kangoofun.

De Omval
In Theater De Omval zijn vanaf 12.30 uur activiteiten gepland. Om 12.30 uur houdt schrijver Tim Krabbé een signeersessie. Hij publiceerde onlangs 'De veertiende etappe', waarin ook een verhaal is opgenomen over zijn deelname aan de Ronde van Diemen in 1980. Sportdichter Theo Danes leest vanaf 17.00 uur voor uit eigen werk. Hij presenteert dan ook een literaire sportquiz. 's Middags wordt de film Ventoux vertoond en vanaf 18.00 uur worden er films gedraaid die in het teken staan van Johan Cruijff.

Kunst
In de galerie de Huiskamer van Diemen kunnen liefhebbers tussen 11.00 en 18.00 uur een tentoonstelling bezoeken met beeldende kunst in het teken van sport, waaronder een diashow met de mooiste kunstwerken aller tijden over sport.

Het volledige programma is te vinden op de website: www.kunstinsport.nl.

Lees verder in de digitale editie

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief