Tim Krabbé op kop tijdens de Ronde van Diemen in 1980.
Tim Krabbé op kop tijdens de Ronde van Diemen in 1980.

Festival Kunst in Sport in centrum van Diemen

Algemeen

DIEMEN - Aanstaande zaterdag wordt voor het eerst het festival Kunst in Sport (KIS) gehouden. Op het Diemerplein en in Theater De Omval zijn de hele dag en avond activiteiten die in het teken staan van kunst en sport. Bijna alles is gratis toegankelijk.

KIS maakt deel uit van het Zomerfestival dat vrijdag en zaterdag wordt gehouden. Dat festival wordt georganiseerd door winkelcentrum Diemerplein. Een greep uit het programma:

Diemerplein
Op het Diemerplein worden vanaf 9.00 uur allerlei activiteiten georganiseerd. Er is een braderie in en rond het winkelcentrum en voor kinderen zijn er leuke activiteiten. Zanger Joop Leeuwendaal zal drie keer optreden. Hij is de man van het lied 'Dappere Strijders', het clublied van Ajax dat voor elke thuiswedstrijd in de Amsterdam Arena klinkt. Om 20.30 uur verzorgt cabaretier en marathonloper Dolf Jansen een gratis optreden. Na afloop zal hij de community singing leiden. 

De Omval
In Theater De Omval zijn vanaf 12.30 uur activiteiten gepland. Om 12.30 uur houdt schrijver Tim Krabbé een signeersessie. Hij publiceerde onlangs 'De veertiende etappe', waarin ook een verhaal is opgenomen over zijn deelname aan de Ronde van Diemen in 1980. Sportdichter Theo Danes leest vanaf 17.00 uur voor uit eigen werk. Hij presenteert dan ook een literaire sportquiz. 's Middags wordt de film Ventoux vertoond en vanaf 18.00 uur worden er films gedraaid die in het teken staan van Johan Cruijff.

Kunst
In de galerie de Huiskamer van Diemen kunnen liefhebbers tussen 11.00 en 18.00 uur een tentoonstelling bezoeken met beeldende kunst in het teken van sport, waaronder een diashow met de mooiste kunstwerken aller tijden over sport.

Het volledige programma is te vinden op de website: www.kunstinsport.nl.

Lees verder in de digitale editie

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief