Vorige week bezochten raadsleden uit Amsterdam en Diemen het AGO-bad om zich te laten informeren over de unieke voorzieningen voor gehandicapten.
Vorige week bezochten raadsleden uit Amsterdam en Diemen het AGO-bad om zich te laten informeren over de unieke voorzieningen voor gehandicapten.

PvdO start actie voor behoud AGO-bad

Algemeen

DIEMEN - De Partij van de Ouderen (PvdO) wil dat het AGO zwembad de structurele subsidie houdt. De partij is een online petitie gestart en roept zo veel mogelijk mensen op om in te komen spreken bij de Amsterdamse commissievergadering op 25 juni.

Als Amsterdam stopt met de subsidie aan het AGO zwembad, moet het bad de deuren sluiten. En dat is precies wat het Amsterdamse college van B en W van plan is.

Bezoek
Het zwembad biedt unieke speciale voorzieningen voor gehandicapten en er zwemmen veel mensen uit Amsterdam. Vorige week bezochten raadsleden uit Amsterdam en Diemen van de PvdO en andere partijen het AGO-bad op initiatief van Peter Prins, fractievoorzitter van de Diemense PvdO. PvdO-duo-raadslid Reenze van Brug: "Het zwembad is het enige bad in de regio dat volledig is gericht op kwetsbare groepen, zoals gehandicapten en mensen met een spierziekte. Het getuigt van weinig empathie met deze mensen door de volledige bezuiniging stop te zetten." 

Inspreken
De Amsterdamse fractie van de PvdO roept gebruikers van het AGO-zwembad en andere betrokkenen op om donderdag 25 juni in de commissievergadering in te spreken. Zij hoopt zo verantwoordelijk wethouder Eric van de Burg op andere gedachten te brengen. 

Petitie
De PvdO heeft ook een petitie online gezet waar mensen hun steun aan het zwembad kunnen betuigen. De petitie is te vinden via petities24.com/stop-bezuiniging-ago-zwembad.

De gemeenteraad in Amsterdam neemt naar verwachting op 1 juli een besluit over de subsidie.

Uit de krant