Zonnig jazzfestival op het Diemerplein | DiemerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Burgemeester Erik Boog opent het jazzfestival.
Burgemeester Erik Boog opent het jazzfestival.

Zonnig jazzfestival op het Diemerplein

DIEMEN - 'Walking on sunshine' speelden De Neuteblazers zondag rond een uur of 12 op het Diemerplein. Het Diemense dweilorkest opende de tweede editie van jazzfestival 'Duke op het Diemerplein'. Dat wil zeggen: de muzikale opening. Burgemeester Erik Boog opende tegen 13.00 uur het festival, zijn eerste officiële opening als nieuwe burgemeester van Diemen.

De zon was er en bleef de hele middag schijnen over het plein, waar veel mensen genoten van de muziek van verschillende orkesten. Jazzorkest MDM betrad als eerste het podium en speelde twee sets met nummers van Duke Ellington en Mingus en Monk, helemaal in stijl met het thema van het jazzfestival: Duke ontmoet Mingus en Monk.

Programma
Bekende bands en artiesten van vorig jaar, maar ook nieuwe orkesten op het Diemense jazzfestival, dat deze tweede editie een stuk groter van opzet was dan vorig jaar. Pianist Boris Rodenko was er vorig jaar ook, net als MDM, Brasta! en Sherpa Steps dat in het winkelcentrum optrad. Straatorkest Toos!, Double Espresso, het Jazzkwintet van Ad Oud (in het winkelcentrum) en het Clazz Ensemble waren voor het eerst op Duke op het Diemerplein.

Diemens tintje
Naast De Neuteblazers traden ook de Muziekschool Diemen en de DiemerHarmonie op. Zij zorgden voor een lokaal tintje aan het jazzfestival.

Verder op het plein
De terrassen op het plein zaten de hele middag vol met muziekliefhebbers. Ook aan de bar op het plein en de kraam met noten en tapas kon iets lekkers worden gehaald om bij de muziek van te genieten. Met een kraam vol snoep en een ijskar was ook aan de jeugdige bezoekers gedacht. Bezoekers konden op de foto in de stijl van Duke Ellington en bij de loterij werden mooie prijzen gewonnen. 

Café Blauw
Aan het einde van de festival op het plein werden de festivalprijzen uitgereikt: the Blue Ducks. Daarna verplaatste het festival zich naar grand café Blauw in De Omval, waar een film over Ellington werd vertoond en zondagavond nog een jamsessie volgt.

Meer over Duke op het Diemerplein in het DiemerNieuws van 11 juni.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>