Afbeelding

Huurders en gemeente gaan samen energie besparen

Algemeen

DIEMEN - Samen energie besparen: dat is het doel van de actie die de gemeente Diemen organiseert in samenwerking met Diemense woningcorporaties waarbij huurders gratis advies kunnen krijgen over hoe zij energie kunnen besparen.

Het gratis advies wordt gegeven door medewerkers van het Energie Spaar Centrum die hiervoor op huisbezoek gaan bij de bewoners.

In de komende periode ontvangen de bewoners een brief waarin ze worden uitgenodigd mee te doen aan deze actie. In de brief staat informatie over het gemiddelde energieverbruik per postcode. Bewoners kunnen hun eigen verbruik daarmee vergelijken. Verder is ook een folder toegevoegd van Milieu Centraal met diverse besparingstips.

Als bewoners zich aanmelden voor het huisbezoek, ontvangen zij een energiebespaarbox, waarmee ze direct aan de slag kunnen met het besparen van energie.

De brieven worden van juni tot en met augustus verstuurd. Bewoners in Diemen-Noord ontvangen als eerste de brief. Daarna volgt Diemen-Centrum en in augustus Diemen-Zuid.

Ruud Grondel, wethouder van Milieu: "Energiebesparing biedt een kans de woonlasten van huurders te verlagen en het milieu een handje te helpen. Bovendien past het in onze ambitie zo veel mogelijk energieneutraal te worden in Diemen."

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief