Afbeelding

Amy Koopmanschap ontvangt erepenning

Algemeen

DIEMEN - Burgemeester Amy Koopmanschap heeft dinsdagavond de erepenning van de gemeente Diemen ontvangen. Zij kreeg de penning uit handen van locoburgemeester Lex Scholten. Dit gebeurde tijdens een bijzondere raadsvergadering waarin de gemeenteraad afscheid nam van de burgemeester.

Er waren toespraken van commissaris van de Koning Johan Remkes, de raadsleden Peter Prins (Partij van de Ouderen), Rosali Herder (Leefbaar Diemen) en Brigitte Wielage (VVD), burgemeester Blankers-Kasbergen van Ouder-Amstel en burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam.

Openbare leven
Er waren van alle sprekers lovende woorden voor het werk dat de burgemeester de afgelopen (ruim) 12 jaar in Diemen heeft verricht. Zij geldt als een benaderbare en aanspreekbare burgemeester die volop heeft deelgenomen aan het openbare leven in Diemen.

Jong en oud
Zij was nadrukkelijk aanwezig en heeft altijd een verbindende rol gespeeld. Zij vond het belangrijk om de burgers bij de politiek en het werk van de gemeente te betrekken, zowel jong als oud. Daarnaast was zij een waardig ambassadeur van de gemeente, die overtuigd is van het belang van regionale samenwerking.

Locoburgemeester Scholten had behalve de erepenning nog een cadeau namens de gemeenteraad aan de vertrekkende burgemeester. Het college van B en W neemt binnenkort het besluit om de begraafplaats Gedenk Te Sterven aan te wijzen als gemeentelijk monument. Dit omdat de burgemeester veel waarde hecht aan kunst en cultuur.

Burgemeester Van der Laan sprak namens de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Hij uitte waardering voor de wijze waarop de burgemeester de belangen van Diemen heeft behartigd en ook heeft samengewerkt met partners in de regio.

Jaloers
Van der Laan vertelde onder de indruk te zijn over de wijze waarop de gemeente erin geslaagd is om in Diemen Campus Diemen Zuid te ontwikkelen. Hij vertelde dat de gemeente Amsterdam best een beetje jaloers is op de campus.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief