Kiki, Tessa, Janne, Joy en Jamil.
Kiki, Tessa, Janne, Joy en Jamil.

Jazzfestival hoopt op meer aandacht

Algemeen

DIEMEN - Vijf studenten die vrijetijdsmanagement studeren aan de Hogeschool Inholland in Diemen helpen bij de organisatie van jazzfestival Duke op het Diemerplein, dat op zondag 7 juni plaatsvindt.

Het festival duurt van 12.00 tot 23.00 uur. Het festival wordt georganiseerd door de Stichting Jazzfestival Diemen en de gemeente Diemen.

Opdracht
Janne Smal (21), Kiki Overbeek (21), Tessa de Ree (20), Joy Bakker (19) en Jamil Ahmadali (24) zijn in februari met hun project begonnen. Het betreft hier een opdracht voor hun studie. Na afloop van het evenement worden zij beoordeeld.

Aandacht
De studenten zijn bezig met tal van activiteiten om het jazzfestival onder de aandacht te brengen en sponsors te werven. Zo verspreiden zij folders en posters in Diemen en gaan zij binnenkort jazzclubs in Amsterdam bezoeken om aanwezigen op het festival te wijzen. Ook de Stichting Jazzfestival Diemen brengt via mond-tot-mondreclame het festival onder de aandacht van echte jazzliefhebbers.

Tweede editie
Het is de tweede editie van het jazzfestival op het Diemerplein. Op 1 juni 2014 vond het festival voor de eerste keer plaats. Het aantal bezoekers viel vorig jaar enigszins tegen. Duidelijk was dat veel inwoners van Diemen nog aan het nieuwe evenement moesten wennen. De organisatie hoopt dat mede door de inzet van de studenten er nog meer aandacht voor het festival komt en het aantal bezoekers aanzienlijk hoger zal uitvallen dan vorig jaar.

Programma
Nieuw is de medewerking van de Diemer Harmonie en de Muziekschool Diemen. Er is een avondprogramma in Grand Café Blauw in De Omval met onder andere een bijzondere documentaire over een tournee die het Ellingtonorkest maakte door Frankrijk. De hoofdact van het festival sluit daar naadloos op aan met het project 'Monk Inside Out' van het Clazz Ensemble.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant