Helpen bij Voedselbank Diemen.
Helpen bij Voedselbank Diemen.

Leerlingen actief voor Diemen

Algemeen

DIEMEN - Oud-Hollandse liedjes zingen met ouderen, vuil prikken, helpen bij de voedselbank en koffie-ochtenden organiseren voor eenzame mensen: kinderen van basisschool De Ark hielpen met deze projecten onder leiding van Serve the City Diemen (StC) en stagiaires van Stichting Welzijn Diemen (SWD).

"In deze lespilot wilden we kinderen meenemen in de gedachte van StC: omzien naar je omgeving en samen Diemen maken", vertelt Tinka Veninga van StC Diemen. "Voor stagiaires van SWD bleek het een mooie verdiepingsstage om de lessen te bedenken en te geven en de kinderen te begeleiden bij de uitvoering van de projecten. Drie vliegen in één klap, want tijdens de eindprojecten werd ook echt iets gedaan voor inwoners van Diemen."

Thema's 
Alle groepen van De Ark kregen twee lessen in een thema, waarna de kinderen werden meegenomen naar een afsluitend project. De kleuters bezochten bewoners van de zorgcentra De Diem en Berkenstede om de bloemen te brengen en de liedjes te zingen. Groep 5 en 6 zamelden in het kader van hun thema 'Armoede' in de klas voedsel in, waarbij ze zelf mochten bedenken hoe ze dat konden doen en hielpen een paar uur bij de Voedselbank Diemen. Groep 7 en 8 gingen aan de slag met het thema 'Eenzaamheid'. Zij maakten een uitnodiging voor iemand uit hun omgeving waarvan zij dachten dat hij of zij eenzaam was. In Het Kruidvat en De Schakel werden koffie-ochtenden georganiseerd voor deze mensen. 

Omgeving
Woensdag werd voor de laatste keer vuil geprikt door kinderen uit groep 3 en 4, hun thema was 'Je omgeving', en werd het project afgesloten. "De Ark en SWD zijn enthousiast en wij ook", aldus Tinka. "17 klassen, 416 kinderen, hebben op de een of andere manier kennisgemaakt met het werk van StC en hebben zich ingezet voor Diemen. Zij hebben gezien hoe je met een klein gebaar mensen blij kunt maken. We hopen natuurlijk dat zij dit in de toekomst vaker doen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant