Afbeelding

Holland Park en Campus Diemen Zuid winnen transformatieprijs Metropoolregio Amsterdam

Algemeen

DIEMEN - De transformatie van het verouderde kantorenpark Bergwijkpark tot de aantrekkelijke woonwijken Holland Park en Campus Diemen Zuid is de meest geslaagde in de Metropoolregio Amsterdam.

Die conclusie trok een jury na de beoordeling van 60 projecten in de Metropoolregio Amsterdam. "Campus Diemen Zuid en Holland Park zijn niet alleen prachtige woonprojecten, maar ook een voorbeeld van een geslaagde samenwerking tussen gemeente en ontwikkelaar", aldus juryvoorzitter en gedeputeerde Jan de Run. De prijs voor de meest geslaagde transformatie werd uitgereikt tijdens het drukbezochte Plabeka Event 2015.

Plabeka staat voor Platform Bedrijven en Kantoren en is tien jaar geleden opgericht om drastisch te snoeien in het enorme overaanbod aan kantoorlocaties en bedrijventerreinen in de Amsterdamse regio. Met succes: landelijk geldt Plabeka inmiddels als lichtend voorbeeld. Voor Holland Park en Campus Diemen Zuid is het daarom een extra eer om juist door dit platform als prijswinnaar aangewezen te worden. Zowel initiatiefnemer André Snippe als wethouder Lex Scholten van de gemeente Diemen wees op de goede samenwerking als basis voor het huidige succes.

Campus Diemen Zuid
In 2013 nam André Snippe van Snippe Projecten BV in 2013 het initiatief om verouderde kantoren te herbestemmen tot meer dan 1000 luxe studentenwoningen. Inmiddels is dit gerealiseerd als Campus Diemen Zuid. Naast de woningen zijn ook een flink aantal winkels, horecagelegenheden en sport- en andere voorzieningen tot stand gekomen. Alle 1000 woningen zijn in korte tijd verhuurd en er is een lange wachtlijst om hier te mogen wonen.

Holland Park
Holland Park wordt ontwikkeld door Snippe Projecten in samenwerking met Bouwaccent, waarbij 100.000 vierkante meter sterk verouderde kantoren worden gesloopt om plaats te maken voor een aantrekkelijke woonwijk met 3000 woningen. Door de aanleg van grachten en een fraai park krijgt Diemen er een zeer aantrekkelijke woonwijk bij. Het eerste gebouw is in januari 2015 in de verkoop gegaan. Binnen twee maanden zijn al meer dan 90 woningen verkocht, oftewel 70 procent van het eerste woongebouw. Binnenkort start de verkoop van het tweede woongebouw.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief