Afbeelding

2500 euro subsidie voor Diemer jazzfestival

Algemeen

DIEMEN - Het gratis jazzfestival Duke op het Diemerplein krijgt 2500 euro subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het festival is op zondag 7 juni op het Diemerplein.

Dit is de tweede editie van het festival dat op 1 juni 2014 voor het eerst werd gehouden op en rond het Diemerplein. In 2014 was het veertig jaar geleden dat Duke Ellington overleed.

Uitgebreid
De formule van het festival is onveranderd, maar wel enigszins uitgebreid. Het is een gratis open lucht jazzfestival met muziekgroepen die op en rond het Diemerplein de muziek van Duke Ellington zullen spelen. Dit jaar is het motto 'Duke ontmoet Mingus en Monk op het Diemerplein'.

Hoofdact
De hoofdact van het festival sluit daar naadloos op aan met het project Monk Inside Out van het Clazz Ensemble. Het Clazz Ensemble (opgericht in 2007) bestaat uit twaalf musici uit de jazz- en de klassieke muziek. Dit ensemble laat muzikale grenzen vervagen en bewijst dat hokjesgeest niet meer in deze eeuw thuis hoort.

Professioneler
Het festival is dit jaar aanzienlijk professioneler van opzet en organisatie. Nieuw is de medewerking van de Diemer Harmonie en de Muziekschool Diemen.

Er is een avondprogramma in grand café Blauw in Theater De Omval met onder andere een bijzondere documentaire over een tournee die het Ellington orkest maakte door Frankrijk.

Studenten
Een groepje van vijf studenten van de Hogeschool InHolland helpt met de organisatie. Zij zorgen onder andere voor een stijlvolle inrichting van het plein, waar ook een bijzondere fotogalerij komt.

De presentatie van het festival is in handen van Louis Tavecchio.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief