Afbeelding

Politie zoekt slachtoffers berovingen

Algemeen

DIEMEN - De politie is op zoek naar slachtoffers van een afperser die actief is via verschillende sekssites. Een van de slachtoffers werd in Diemen beroofd.

In september 2014 is een onderzoek gestart naar aanleiding van een straatroof. Een man werd beroofd nadat hij afgesproken had via een contactadvertentie op de site www.kinky.nl. Uit onderzoek is gebleken dat de man waarschijnlijk niet het enige slachtoffer is van de daders. Het onderzoeksteam roept dringend mensen die ook beroofd zijn via sekssites op om zich te melden.

Advertentie
De advertentie waarop het slachtoffer had gereageerd luidde: "Mila heerlijke exotische dame". Het slachtoffer kreeg een dame aan de telefoon die zich voordeed als Mila. Het slachtoffer en deze vrouw spraken af op een locatie ergens in Diemen. De afspraak was dat het slachtoffer eerst door een man werd gecheckt voordat het slachtoffer gebruik kon maken van de diensten van de vrouw. Hierbij moest het slachtoffer ook het afgesproken geld overhandigen.

Na op de afgesproken locatie te zijn aangekomen, wordt het slachtoffer inderdaad benaderd door een man. Het slachtoffer belt voor de zekerheid met de vrouw om te vragen of deze man de persoon is waarmee zaken gedaan moeten worden. Zij bevestigt dat deze man haar belangen behartigt.
De man die namens "Mila" optreedt, zegt dat het slachtoffer niet moeilijk moet doen en dat hij het geld gewoon af moet gegeven. Het slachtoffer ziet dat de dader zijn shirt omhoog doet en ziet in zijn broeksband de kolf van een pistool zitten. De dader trekt het pistool een stukje uit zijn broeksband om zijn bedreiging meer kracht bij te zetten. Het slachtoffer schrikt, voelt zich zeer bedreigd en geeft de man het geldbedrag dat was afgesproken met de dame van de advertentie.

Meer sites en namen
De daders gebruikten niet alleen de site kinky.nl om hun slachtoffers te vinden, maar in elk geval ook de sites verhit.nl en escort69.nl. In deze advertenties werden verschillende voornamen gebruikt. Naast Mila waren dat onder andere Noella, Leia, Dilana, Aaliyah en Alessa. Steeds een vrouwennaam eindigend op een -a. De tekst van de advertentie was steeds hetzelfde, de gebruikte foto's varieerden.

Het onderzoeksteam wil graag in contact komen met andere slachtoffers die naar aanleiding van deze advertentie slachtoffer zijn geworden van een beroving, zonder daarbij gebruik te hebben gemaakt van de diensten van deze dame. Hoe meer aangiftes, hoe sterker de zaak.

De dame in kwestie is inmiddels aangehouden. Het onderzoek richt zich nog op de man.

Discreet
Het onderzoeksteam zal de meldingen zeer discreet behandelen. Mensen kunnen aangifte doen op het adres van het politiebureau zodat ze geen post thuis zullen ontvangen.

Reacties
Mensen die over meer informatie over deze zaak beschikken kunnen contact opnemen met de politie: Opsporingstiplijn: 0800-6070. Anoniem bellen kan ook: Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief