Afbeelding

Gratis inloopspreekuur voor juridische vragen

Algemeen

DIEMEN - Kai de Haan en Remco Minoli zijn begin maart begonnen met een gratis juridisch inloopspreekuur in Theater De Omval: RechtsFAQ juridische dienstverlening, voor iedereen met relatief eenvoudige juridische vragen.

Iets gekocht en daar spijt van of het is niet goed, en de winkelier wil de aankoop niet terugnemen. Of een conflict met je werkgever, bijvoorbeeld bij ziekte en ontslag of over het salaris. Een greep uit de vragen waarmee iedereen terechtkan bij RechtsFAQ juridische dienstverlening. 

FAQ
FAQ staat op websites voor Frequently Asked Questions. Nu ook? "Ik had die naam al heel lang in gedachten. Oorspronkelijk voor een website met een overzicht met veelgestelde juridische vragen en antwoorden. Nu staat het vooral voor de laagdrempeligheid van het gratis inloopspreekuur. Via de website kun je trouwens ook al meteen je vragen stellen", vertelt De Haan.

No cure, no pay
Het eerste contact met beknopt advies is gratis. Dan geven de juristen ook meteen een inschatting van wat er verder nodig is. Zij werken waar mogelijk volgens het principe 'no cure, no pay'.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant