KIS Diemen komt in de plaats van het Midzomerfeest.
KIS Diemen komt in de plaats van het Midzomerfeest.

Nieuw festival: KIS Diemen

Algemeen

DIEMEN - Op zaterdag 27 juni wordt voor de eerste keer het festival Kunst In Sport Diemen (KIS Diemen) gehouden.

Het evenement wordt georganiseerd door Stichting De Omval en winkeliersvereniging Diemerplein. Ook de Culturele Huiskamer van Diemen doet mee. KIS Diemen komt in de plaats van het Midzomerfeest dat de afgelopen zomer op het Diemerplein werd gehouden.

Spektakel
KIS Diemen moet een spektakel worden. Er zijn die dag en avond in het centrum van Diemen allerlei activiteiten die in het teken staan van kunst en sport. Een van de hoogtepunten wordt een gratis optreden van cabaretier Dolf Jansen op het podium op het Diemerplein.

Divers programma
Overdag zijn er in Theater De Omval activiteiten op het gebied van Film & Sport, Literatuur & Sport en Muziek & Sport. De pop-upgalerie in winkelcentrum Diemerplein organiseert een tentoonstelling van Beeldende kunst & Sport. Verder is de organisatie bezig met programma-onderdelen over muziek tijdens het sporten (met dj), een accordeonist die oude Ajax-liederen speelt en zingt, een Johan Cruijff-film retrospectief en een beurs voor boeken, cd's en dvd's. De braderie van de winkeliers op het Diemerplein die die dag wordt gehouden zal ook in het teken staan van sport.

Vrijwilligers
Voor de opening van het festival denkt de organisatie aan een catwalkrun door het centrum van Diemen. Daarvoor en voor de organisatie van de andere activiteiten zoeken ze overigens nog vrijwilligers. Binnenkort is op de website Kunstinsport.nl allerlei informatie vinden over KIS Diemen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant