Afbeelding

Erik Boog voorgedragen als burgemeester van Diemen

Politiek

DIEMEN - De gemeenteraad van Diemen draagt Erik Boog uit Hilversum voor als kandidaat voor het burgemeesterschap van Diemen. 

Boog is lid van D66 en was acht jaar wethouder van Hilversum. Hij omschrijft zichzelf als een ervaren bestuurder en adviseur.

Reactie
Op Twitter reageerde Boog kort na de bekendmaking: "Dankbaar dat de gemeenteraad mij voordraagt als burgemeester van Diemen. Ik kijk er naar uit voor en met de Diemenaren aan de slag te gaan!"

Hilversum
De 42-jarige Boog woont met zijn vriendin samen in Hilversum, zo meldt de gemeente Diemen. Hij was 8 jaar wethouder en locoburgemeester in Hilversum. Tot zijn portefeuille behoorden onder andere de beleidsterreinen verkeer, onderwijs, jeugdzaken, monumentenzorg en cultuur. Voor D66 hij voorafgaand aan zijn wethouderschap ook fractievoorzitter in de gemeenteraad van Hilversum.

Installatie
De aanbeveling van de gemeenteraad gaat naar de minister van Binnenlandse Zaken, die een voordracht doet bij de Kroon. Vervolgens zal een benoeming volgen bij Koninklijk Besluit. Het is de bedoeling de installatie van de nieuwe burgemeester van Diemen op 19 mei te laten plaatsvinden, aldus de gemeente Diemen.

Boog zal dan van Hilversum naar Diemen moeten verhuizen. Hij volgt Amy Koopmanschap op. Haar wordt na twaalf jaar burgemeesterschap in Diemen eervol ontslag verleend.

'Topper'
Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum noemt Erik Boog een uitstekende keuze. "Prima samengewerkt in Hilversum. Topper", zo zegt Broertjes in een tweet.

Uit de krant