Afbeelding

Voetbaltoernooi voor kinderen en jongvolwassenen met downsyndroom

Algemeen

DIEMEN - Op zaterdag 30 mei zijn de velden bij het Ronald McDonald Centre - Only Friends in Amsterdam-Noord het toneel voor het leukste voetbalevenement van het jaar. Voor het vierde jaar op rij voetballen kinderen en jongvolwassenen met downsydroom onder leiding van bekende Nederlanders en (oud-)profvoetballers tijdens het 'Geef Down de Toekomst Voetbal Toernooi'.

Inwoners van Diemen met een downsyndroom kunnen deelnemen aan het toernooi. Meedoen is gratis en er kan individueel of met een vriendje en/of vriendinnetje ingeschreven worden. Het is zelfs mogelijk om een eigen team samen te stellen. Een inschrijfformulier is te vinden op de website van 'Geef Down de Toekomst': www.gddt.nl.

Geef Down De Toekomst

Het evenement start om 12.30 uur met een optreden van Ralf Mackenbach. Om ongeveer 13.00 uur wordt de officiële aftrap verricht, waarna teams van kinderen met en zonder het syndroom van Down strijden om de beker onder de bezielende leiding van bekende Nederlanders en (oud-)profvoetballers. Vanzelfsprekend zijn er ook randactiviteiten voor de niet-deelnemers. Rond 15.30 uur wordt het toernooi afgesloten met de prijsuitreiking, waarbij er natuurlijk een leuke prijs is voor alle deelnemers.

Uit de krant