Jeugdconsulent Nathalie Groot werkt vanuit De Brede HOED.
Jeugdconsulent Nathalie Groot werkt vanuit De Brede HOED.

Jeugdconsulent zorgt voor maatwerk jeugdzorg

Algemeen

DIEMEN - Nathalie Groot is sinds 1 januari de jeugdconsulent van de gemeente Diemen. Zij is medewerker van het Team WMO en helpt jeugdigen en hun ouders die specialistische jeugdzorg nodig hebben.

Jeugdconsulent Nathalie zorgt dat jeugdigen van 0 tot 23 jaar als dat nodig is de juiste hulp krijgen. Zelf, of in de buurt waar dat kan, specialistische jeugdzorg als dat moet: maatwerk dus.

Huisbezoek
"Tijdens een huisbezoek kijk ik wat het gezin zelf al geprobeerd heeft op te lossen en ook wat mensen uit het netwerk van het gezin kunnen doen. Dat is soms meer dan mensen denken. Maar als er specialistische jeugdzorg nodig is, krijgt een gezin of de jeugdige die ook. Ik verwijs het gezin dan door naar de meest geschikte zorginstelling."

Jeugdwet
Op 1 januari is de nieuwe Jeugdwet ingegaan. De gemeente is nu bestuurlijk en financieel verantwoordelijk voor alle vormen van jeugdhulp. Diemen biedt veel preventieve en laagdrempelige steun via bijvoorbeeld cursussen voor ouders en jeugdigen en ouder- en kindcoaches. Via Het Brede HOED-team is er hulp als er meerdere problemen spelen in een gezin. Voor specialistische jeugdhulp zijn er diverse jeugdhulpaanbieders.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant