Woensdag 18 februari start het herstel van de beschadigde flat.
Woensdag 18 februari start het herstel van de beschadigde flat.

De Key start met herstelwerkzaamheden Beukenhorst

Algemeen

DIEMEN - Woonstichting De Key start op woensdag 18 februari met het herstellen van de woningen in het hoge deel van de flat Beukenhorst. Volgende week wordt een nieuwe liftconstructie geplaatst. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind mei afgerond.

Bewoners en omwonenden hebben een informatieboekje over de werkzaamheden ontvangen en konden vragen stellen tijdens een inloop afgelopen maandagavond.

Informatie
De Key houdt bewoners op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden via nieuwsbrieven, een wekelijks planningsoverzicht op de bouwkeet en via dekey.nl/beukenhorst. Voor vragen kunnen bewoners terecht bij het technische spreekuur of het spreekuur van de beheerder.

Terugkeer
De bewoners van de 32 meest beschadigde woningen kunnen vanaf eind mei eindelijk weer terug naar hun eigen huis. Zij zullen de komende periode een uitnodiging krijgen van hun woonbegeleider om de terugkeer naar De Beukenhorst na de werkzaamheden voor te bereiden.

Meer werkzaamheden
Ook de lift in het lage deel moet nog worden gerenoveerd, maar dat werk zal pas beginnen als al het werk in het hoge deel van de flat klaar is en ook dan zullen de bewoners eerst uitgebreid geïnformeerd worden, meldt De Key. 

Explosie
Op donderdag 4 september 2014 vond in de flat in Diemen-Zuid, tijdens werkzaamheden aan de lift, een gasexplosie plaats. Daarbij vielen twee doden. 32 gezinnen wonen nog steeds elders omdat hun woningen door de schade niet bewoonbaar zijn.

Uit de krant