Afbeelding

Raad praat over toekomst markt

Algemeen

DIEMEN - De gemeenteraad praat vanavond over de toekomst van de wekelijkse markt op het Diemerplein. 

Het onderzoek naar de toekomst van de markt in Diemen is afgerond. De uitkomsten van het onderzoek zijn verwoord in een businessplan 'De markt van morgen'. In het businessplan worden ook concrete aanbevelingen gedaan. Doel van de aanbevelingen is ervoor te zorgen dat de markt in de toekomst levensvatbaar blijft en meer bezoekers zal gaan trekken.

Verplaatsen
Een van de aanbevelingen is het verplaatsen van de huidige marktkramen op de Ouddiemerlaan naar het Diemerplein. Hierdoor ontstaat één compacte markt. Met het verplaatsen van de marktkramen ontstaat meer ruimte op de Ouddiemerlaan om het aantal fietsnietjes uit te breiden.

Opstelling
De opstelling van de kramen op de markt is al enige tijd onderwerp van discussie. Er is al eens de suggestie gedaan om de kramen 'met de rug' naar elkaar te plaatsen. Dit zou tot gevolg hebben dat bezoekers van de markt langs de horecazaken kunnen lopen die aan het Diemerplein gevestigd zijn. Dit is ook een wens van een aantal horeca-ondernemers, maar niet alle marktkooplieden zijn daar blij mee.

Marktcommissie
Wethouder Jeroen Klaasse van Economische Zaken heeft het afgelopen jaar regelmatig met de marktkooplieden gesproken. Hij geeft aan voorstander te zijn van een grotere invloed van de marktcommissie op de samenstelling van de markt.

De vergadering van de gemeenteraad is vanaf 20.00 uur live te beluisteren  via www.diemernieuws.nl. 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant