Afbeelding

Ruim 10 procent meer Burgernetdeelnemers in Diemen in 2014

Algemeen

DIEMEN - In 2014 is het aantal Diemense deelnemers aan Burgernet gestegen met 162 tot 1617. Met die stijging laat Diemen – samen met Amstelveen – relatief de grootste stijging zien in de regio. In totaal telt Burgernet in de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland nu 41.444 deelnemers. Daarnaast hebben ook veel mensen de Burgernet app gedownload.

Burgernet is een samenwerking tussen politie en burgers, waarbij de politie in geval van een vermissing of een misdrijf een boodschap stuurt aan Burgernetdeelnemers in een buurt. Zij ontvangen dan op hun telefoon een mededeling waarin wordt gevraagd of zij een verdacht of vermist persoon of bepaald voertuig hebben gezien. Wanneer ze die zien, kunnen ze gratis de politie terugbellen. Daarmee kunnen burgers helpen de zaak op te lossen.

In 2014 werden in de regio door de meldkamer van de politie 291 Burgernetacties uitgezet. 15 daarvan werden opgelost dankzij een tip van een deelnemer van Burgernet. Recentelijk konden in Diemen de daders van een woninginbraak worden aangehouden na een melding via een Burgernetactie.

Iedereen van 16 jaar of ouder kan meedoen aan Burgernet. Aanmelden kan via www.burgernet.nl.

Uit de krant