Afbeelding

Aanbevelingen onderzoek toekomst weekmarkt Diemen

Algemeen

DIEMEN - Het onderzoek naar de toekomst van de markt in Diemen is afgerond. De uitkomsten van het onderzoek zijn verwoord in een businessplan 'De markt van morgen'. In het businessplan worden ook concrete aanbevelingen gedaan. Het college van B en W wil deze aanbevelingen voorleggen aan de gemeenteraad van Diemen. Doel van de aanbevelingen is ervoor te zorgen dat de markt in de toekomst levensvatbaar blijft en meer bezoekers trekt.

Een belangrijke aanbeveling die wordt gedaan, is het verplaatsen van de huidige marktkramen op de Ouddiemerlaan naar het Diemerplein. Hierdoor ontstaat één compacte markt. Met het verplaatsen van de marktkramen ontstaat meer ruimte op de Ouddiemerlaan om het aantal fietsnietjes uit te breiden. Hiermee wordt tegemoetgekomen aan de wens van veel inwoners het aantal fietsstallingsmogelijkheden uit te breiden in het centrum van Diemen.

Onderzoek toekomst markt
In juni 2013 heeft het college ingestemd met een onderzoek naar een toekomstbestendige weekmarkt en marktcommissie. Het onderzoekt richtte zich op verschillende aspecten van de markt zoals de kwaliteit, uitstraling en opstelling van de markt, landelijke trends en ontwikkelingen. Onderdeel van het onderzoek is een enquête geweest naar de mening over de markt in Diemen onder de bezoekers van de weekmarkt en het winkelend publiek. Het onderzoek is afgerond en heeft geleid tot het businessplan 'De Markt van Morgen Diemen'.

Bij het onderzoek zijn naast de gemeente de marktcommissie en CVAH (Centrale Vereniging voor Ambulante Handel) betrokken.

Jeroen Klaasse, wethouder Economische Zaken: "Het college vindt het belangrijk dat Diemen een kwalitatief goede warenmarkt behoudt. Ik wil dan ook graag met de raad in gesprek over de aanbevelingen uit het businessplan. Voor veel mensen hoort de markt gewoon bij Diemen en daar ben ik het helemaal mee eens." 

Uit de krant