Afbeelding

Diemen doet mee aan NLdoet

Algemeen

DIEMEN - Op 20 en 21 maart 2015 steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. De Stichting Welzijn Diemen is de intermediair voor NLdoet in de gemeente.

Vrijwilligers zijn het kloppende hart van sociale initiatieven. Met NLdoet stimuleert het Oranje Fonds jong en oud om zich in te zetten voor de samenleving en zet vrijwillige inzet in de spotlights. Vorig jaar waren al 325.000 Nederlanders actief tijdens NLdoet, een recordaantal. In 2015 wil het Oranje Fonds nog veel meer mensen op de been brengen.

Ook Diemen is actief
Er zijn dit jaar ook in Diemen diverse vrijwilligersactiviteiten te doen en het aantal aanmeldingen groeit. Op de website van NLdoet kunnen vrijwilligers zich opgeven voor onder andere het opfleuren van de buurt, het verzorgen van bijzondere ontmoetingen, klussen voor sportievelingen, het verzorgen van een bijzondere dag voor mensen met een beperking en andere activiteiten.

Maatschappelijke organisaties worden uitgenodigd om klussen aan te melden waarvoor vrijwilligers nodig zijn. Er bestaat een mogelijkheid om – onder voorwaarden - een bijdrage van het Oranje Fonds te ontvangen (sluitingsdatum 31 januari 2015).

Vrijwilligerswerk vormt het hart van sociale initiatieven. Daarom zet het Oranje Fonds met NLdoet de schijnwerpers op vrijwillige inzet. Zo laten ze zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving en dragen ze bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Dat doen ze met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn het beschermpaar van het fonds. De Nationale Postcode Loterij steunt dit bijzondere initiatief met een extra bijdrage.

Voor aanmelding, extra informatie, het laatste nieuws en tips en inspiratie voor NLdoet-activiteiten kan men terecht op de website van NL doet: www.nldoet.nl. Meer informatie over vrijwilligerswerk in Diemen is te vinden op www.stichtingwelzijndiemen.nl.

Uit de krant