Afbeelding

Regels honden houden in Diemen

Algemeen

DIEMEN - Eind deze week ontvangen hondenbezitters in Diemen een brief met folder waarin het hondenbeleid van Diemen wordt uitgelegd. De belangrijkste twee regels uit het hondenbeleid zijn: de aanlijn- en opruimplicht. De regels van het beleid zijn vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De toezichthouders van de gemeente controleren op het naleven van de regels.

Regels hondenbeleid:

In heel Diemen geldt een aanlijnplicht met uitzondering van de losloopplaatsen.

In heel Diemen geldt een opruimplicht met uitzondering van de losloopplaatsen. Dat betekent dat iemand die een hond uitlaat verplicht de hondenpoep moet opruimen.

Op de speelplekken, trapvelden, zandbakken, speelweiden is het verboden te komen met hond(en).

Hondenbezitters moeten altijd iets bij zich hebben waarmee de hondenpoep kan worden opgeruimd.

Losloopplaatsen

Verspreid door Diemen zijn losloopplaatsen aangelegd. Op deze plekken mogen honden vrij rennen en spelen. Ook is het de bedoeling dat op een aantal locaties hondenspeelplekken worden aangelegd. De losloopplaatsen worden aangeduid met nieuwe borden die de afgelopen periode zijn geplaatst of binnenkort nog worden geplaatst. Oude borden worden weggehaald om verwarring te voorkomen.

De gemeente heeft met een aantal partijen het aangepaste hondenbeleid afgestemd waaronder Staatsbosbeheer en Groengebied Amstelland. Ook de hondensportvereniging in Diemen is betrokken geweest bij het ontwikkelen van het hondenbeleid. Doel van het hondenbeleid is ervoor te zorgen dat zowel hondenbezitters als niet-hondenbezitters op een prettige manier de openbare ruimte en het groen in Diemen kunnen gebruiken.

Hondenbezitters die de folder met de regels niet hebben ontvangen, kunnen deze ophalen bij de balie van het Klant Contact Centrum op het gemeenthuis of downloaden van de website, www.diemen.nl.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief