Afbeelding

Medewerker avondwinkel in Diemen-Zuid raakt gewond bij overval

Algemeen

DIEMEN - Twee mannen hebben zaterdagavond de avondwinkel in winkelcentrum Kruidenhof in Diemen-Zuid overvallen. Een medewerker van de winkel is hierbij gewond geraakt.

Zaterdagavond kort voor middernacht kwamen twee bewapende jonge mannen de winkel binnen. Zij droegen beiden een bivakmuts en een shawl voor het gezicht. Een van de twee mannen heeft de medewerker van de winkel op het hoofd geslagen. De mannen maakten een paar euro buit en sloegen op de vlucht. Personeel van een ambulance heeft de medewerker van de avondwinkel ter plaatse aan zijn verwondingen behandeld.

De politie startte onmiddellijk met een zoekactie in de buurt. Hierbij werd ook een speurhond ingezet. De zoekactie heeft niet tot aanhouding van de daders geleid.

"Het is onbegrijpelijk dat deze twee jonge mannen deze overval hebben gepleegd. Als zij aangehouden worden riskeren zij langere tijd in de gevangenis te moeten doorbrengen. En wat denken overvallers in een zaak als deze avondwinkel aan te treffen? Nu was de buit enkele euro's. Maar zelfs als de buit een paar honderd euro's was geweest hadden zij die moeten delen. Onbegrijpelijk dat zij dit hebben gedaan", aldus een woordvoerder van de politie.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief