Afbeelding

Middenweg afgesloten

Algemeen

DIEMEN - De gemeente Amsterdam gaat de Middenweg opknappen. Vanaf 29 september starten de werkzaamheden. Dat heeft gevolgen voor het verkeer, ook in Diemen. Van 2 tot 6 oktober en van 10 tot 13 oktober is er sprake van gedeeltelijke of gehele afsluiting voor het autoverkeer.

De werkzaamheden vinden plaats op het deel van de Middenweg vanaf de Veeteeltstraat tot de gemeentegrens van Diemen en Amsterdam (onder het viaduct van de A10). Beide rijbanen van de Middenweg worden opnieuw geasfalteerd. De groenstroken worden opnieuw ingericht en de tegels van het fietspad worden vervangen door rood asfalt. Op sommige plekken worden de voetpaden opnieuw betegeld. Het project wordt volgens het principe 'kort en hevig' uitgevoerd. Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken, wordt al het asfaltwerk in twee lange weekenden uitgevoerd. Tijdens die twee weekenden wordt gemotoriseerd verkeer omgeleid. Trams blijven rijden en fietsers en voetgangers ondervinden geen tot minimale overlast. Nood- en hulpdiensten maken gebruik van de vrije tram-/busbaan.

De werkzaamheden

De oostelijke rijbaan van de Middenweg (van Diemen richting Amsterdam) is onder het viaduct afgesloten vanaf donderdag 2 oktober 19.00 uur tot dinsdag 7 oktober 06.00 uur. Gemotoriseerd verkeer kan dan wel van Amsterdam naar Diemen, maar niet van Diemen naar Amsterdam rijden. Dit verkeer wordt omgeleid via de A10.

Van vrijdag 3 oktober 21.00 uur tot en met maandag 6 oktober 05.00 uur en van vrijdag 10 oktober 21.00 uur tot en met maandag 13 oktober van 05.00 uur is de gehele Middenweg tussen de Veeteeltstraat en de ring A10 afgesloten. In de weekenden van 3-6 oktober en van 10-13 oktober zijn de op- en afritten van de A10 (S113) aan zowel de Amsterdamse als de Diemense kant dicht en niet bereikbaar. Verkeer wordt omgeleid via de Gooiseweg en de A10. De omleidingen worden met gele bebording aangegeven.

Van maandag 29 september tot en met vrijdag 3 oktober en van maandag 6 tot en met vrijdag 10 oktober worden fietsers plaatselijk via het voetpad of de ventweg geleid. Tijdens het werk aan de groenstroken wordt de rijbaan van de Middenweg plaatselijk versmald. De kans op onvoorziene situaties is altijd aanwezig, zo kunnen bijvoorbeeld de weersomstandigheden de planning beïnvloeden. Alle genoemde data zijn daarom onder voorbehoud. Mocht de planning veranderen dan wordt dat aangegeven met borden op straat.

Voor meer informatie: www.oost.amsterdam.nl/middenweg.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief