Afbeelding

Provicialeweg komend weekend afgesloten

Algemeen

DIEMEN - De provincialeweg is van vrijdag 26 september (20.00 uur) tot maandag 29 september (05.30 uur) afgesloten. Het verkeer wordt met borden omgeleid.

De gemeente Diemen is sinds 1 september bezig met de aanleg van de busbaan langs de Provincialeweg tussen de Muiderstraatweg en de Elsrijkdreef. Er vinden onder andere asfalteringswerkzaamheden plaats en er worden nieuwe verkeersregelinstallaties geplaatst.

Deze werkzaamheden duren tot het einde van dit jaar. De busbaan zorgt voor een snelle verbinding van IJburg naar station Bijlmer Arena.

Twee weekenden
De Provincialeweg wordt twee weekenden afgesloten voor al het verkeer. Het gaat om de weekenden van vrijdag 26 september tot maandag 29 september en van vrijdag 24 oktober tot maandag 27 oktober. Daarnaast heeft de gemeente Diemen een reserveweekend van vrijdag 31 oktober tot maandag 3 november gereserveerd. De afsluitingen zijn van kracht tussen vrijdagavond 20.00 uur en maandagochtend 05.30 uur.

Overlast
In het weekend van 26 tot 29 september kan er met name geluidoverlast ontstaan door het frezen en afvoeren van asfalt en funderingsmateriaal. Het asfalt en het funderingsmateriaal wordt via de Muiderstraatweg afgevoerd naar de stortplaats langs het spoor aan Het Betonijzer. Dit afvoeren gebeurt voornamelijk overdag, maar ook 's avonds en 's nachts.

In het weekend van 24 tot 27 oktober bestaat de overlast vooral uit asfalteringswerkzaamheden die minder overlast gaan opleveren dan de werkzaamheden die hiervoor zijn genoemd.

Uit de krant