Afbeelding

Bloemetje voor teruggekeerde bewoners

Algemeen

DIEMEN - Met een bosje bloemen heetten enkele Diemenaren de net thuisgekomen bewoners van het hoge deel van de Beukenhorst gisteravond en vanmorgen welkom thuis.

De bewoners van 72 woningen konden sinds woensdag weer naar huis. De bloemen waren beschikbaar gesteld door een ondernemer uit Diemen. 

De bewoners stelden het gebaar duidelijk op prijs. Sommigen wat geëmotioneerd, door alle gebeurtenissen tijdens en na de explosie twee weken geleden. Veel bewoners vertelden dat ze blij waren weer thuis te zijn. Wat ze nog wel missen is de telefoon..De verbindingen voor telefoon en internet zijn nog niet hersteld. 

De bewoners van het meest beschadigde deel van de flat kunnen voorlopig nog niet naar huis. Voor hen is een groep betrokken Diemenaren bezig om hulp te bieden. Zij hebben mensen al kunnen helpen met gedoneerde kleding, en andere eerste benodigdheden. 

Ze houden nu een lijst bij van mensen die spullen aanbieden voor als deze bewoners in hun tijdelijke andere woning kunnen. "Wat er precies nodig is, is nog onduidelijk", laat een initiatiefnemer weten. "Opslag hebben we ook niet, dus we houden nu bij wat er aangeboden wordt en wat er nodig is. Aanmelden kan via diemen-connect@hotmail.com of de Facebookpagina."

Ook kan er geld gedoneerd worden op bankrekening NL78INGB0004896340, o.v.v. Beukenhorst.

Uit de krant