Geen andere woonruimte voor bewoners Beukenhorst die terug kunnen keren

Algemeen

DIEMEN - Bewoners die niet willen terugkeren naar hun woning in Beukenhorst komen niet in aanmerking voor een andere woning. Dit melden De Key en de gemeente in een gezamenlijke persverklaring.

"Wij hebben er alle begrip voor dat de bewoners van Beukenhorst geschokt en ontdaan zijn na de explosie en brand in hun flat van afgelopen donderdag 4 september."

"De huizen die weer bewoond kunnen worden, zijn door brandweer en gemeente vrijgegeven nadat alle noodzakelijke (nuts)voorzieningen zijn hersteld dan wel aangelegd. Vanuit dat oogpunt is er dan 
ook geen reden waarom terugkeer niet mogelijk is."

"We kunnen ons voorstellen dat sommige bewoners het misschien moeilijk vinden om terug te keren naar deze plek. Indien gewenst kan men een beroep doen op reguliere hulpverlening via de huisarts. Met deze ondersteuning zou het mogelijk moeten zijn de dagelijkse gang van zaken weer op te  pakken."

"Op dit moment kan van herhuisvesting voor bewoners die terug kunnen keren naar hun eigen woning geen sprake zijn: beschikbare woningen zijn hard nodig voor de bewoners van de 56 woningen die niet terug kunnen keren naar hun woning. Mochten bewoners in aanmerking willen komen voor andere huisvesting, dan zal daarvoor de gebruikelijke procedure gevolgd moeten worden; eventueel met gebruikmaking van een medische of sociale urgentie", aldus De Key en de gemeente.

Uit de krant