Afbeelding

Burgemeester Koopmanschap sprak met gedupeerden

Algemeen

DIEMEN - Geen van de bewoners van de flat Beukenhorst die vanmiddag deels werd verwoest door een explosie kan vanavond naar huis.

Dat meldde burgemeester Amy Koopmanschap vanavond voor de camera van RTV Noord-Holland. Ook bij het lage gedeelte van de flat niet, omdat daar vandaag de elektriciteit niet meer kan worden aangesloten.

Er werden in de flat renovatiewerkzaamheden uitgevoerd, onder andere aan de liften, en daarbij heeft om nog onbekende reden de gasexplosie plaatsgevonden, vertelde zij. Er wordt nog hard gezocht naar de twee vermisten. Of zij nog onder het puin kunnen liggen, kon Koopmanschap niet zeggen.

Er zijn zes gewonden naar het ziekenhuis zijn vervoerd; over hun toestand is nog niets bekend, meldde een woordvoerder van de brandweer.

Op dit moment worden alle mensen geregistreerd. "Dat is een stevige klus", aldus Koopmanschap. Zij sprak vanavond met de gedupeerden die worden opgevangen in Berkenstede. Hun opvang is de eerste zorg van de gemeente.

"De mensen zijn moe, het wachten moe, bang voor wat er gaat gebeuren en ongerust over hun huizen omdat de brandweer bij het zoeken naar mensen in de flat na de explosie de ramen heeft moeten ingooien. Wij zullen samen met de brandweer en de politie zorgen dat de flat goed beveiligd wordt", aldus de burgemeester.

Eerdere berichten:

Twee doden bij explosie Beukenhorst

Live Blog

Uit de krant