Afbeelding

Weesperstraat vanaf maandag afgesloten voor verkeer

Algemeen

DIEMEN - In het kader van de kwaliteitsverbetering van bedrijventerrein Verrijn Stuart start de gemeente vanaf 4 augustus met ingrijpende werkzaamheden aan de Weesperstraat, op het deel tussen de Venserweg en de Treubweg. Dat deel van de straat is dan ook vanaf maandag 4 augustus tot medio december 2014 afgesloten voor verkeer.

Het riool aan de Weesperstraat wordt vervangen, er wordt een nieuw fietspad aangelegd en de rijbaan van de Weesperstraat wordt voorzien van een nieuwe asfaltconstructie. Voorafgaand aan deze werkzaamheden zijn de gas- en de waterleiding vervangen.
Daarnaast gaat de gemeente ook de bestrating van de Venserweg tussen de Visseringweg en Verrijn Stuartweg vervangen. Dat deel van de weg is daarom van 11 augustus tot eind september afgesloten voor verkeer. De Venserweg wordt in 2 fases voorzien van een nieuwe bestrating.
Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden mee- of tegenvallen; dat kan mogelijk leiden tot een andere planning.

Verkeersmaatregelen
De werkzaamheden en de bijbehorende afsluiting hebben hun effect op het verkeer. Al het verkeer wordt vanaf maandag 4 augustus met borden omgeleid. Het bedrijventerrein Verrijn Stuart blijft bereikbaar voor verkeer via de Treubweg en gedeeltelijk via de Venserweg. Het bestemmingsverkeer kan dan via de Visseringweg en de Verrijn Stuartweg verder zijn weg vervolgen. Verder zorgt de gemeente ervoor dat de bedrijven aan de Weesperstraat en de Venserweg altijd bereikbaar blijven tijdens de uitvoering van de werkzaamheden.
Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik maken van het speciaal daarvoor ingerichte tijdelijke fietspad langs het water.

Uit de krant