Afbeelding

Inwoner Diemen (18) aangehouden voor meerdere straatroven met geweld

Algemeen

DIEMEN - De politie heeft op donderdag 24 juli een 18-jarige inwoner van Diemen aangehouden op verdenking van drie gewelddadige straatroven. Ook roept de politie mensen die mogelijk ook slachtoffer zijn geworden, op om aangifte te doen.

In de late avond van woensdag 23 juli werden tussen 22.00 uur en 23.15 uur drie straatroven gepleegd in Watergraafsmeer. De berovingen vonden plaats op de Rozenburglaan en de Middenweg.

Bij de straatroven werd één slachtoffer bedreigd met een wapen. Een ander werd mishandeld en het derde slachtoffer viel op de grond tijdens de beroving.

Op basis van het signalement en nader onderzoek kon de politie op donderdag 24 juli een 18-jarige man uit Diemen aanhouden. Hij zit vast. De politie onderzoekt of de verdachte wellicht bij nog meer straatroven betrokken is.

De politie acht de kans aanwezig dat er nog meer mensen slachtoffer zijn geworden van een straatroof, of een poging daartoe, in Watergraafsmeer op die late woensdagavond. Daarom roept zij slachtoffers op om aangifte te doen. Zij kunnen een afspraak maken via 0900-8844.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief