DiemerNieuws - Gemeente informeert bewoners en bedrijven over festivals in Diemerbos
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Gemeente informeert bewoners en bedrijven over festivals in Diemerbos

DIEMEN - De gemeente heeft bewoners en bedrijven in de omgeving van het Diemerbos per brief informatie verstrekt over de twee festivals die daar binnenkort plaatsvinden.

De gemeente heeft recentelijk vergunning verleend voor een aantal muziekevenementen in het Diemerbos. Op 26 juli is het Klamme Handjes Festival, op 27 juli is Vunzige Deuntjes en op 2 en 3 augustus is het Wild und Frei Festival. Staatsbosbeheer/Groengebied Amstelland zijn eigenaar/beheerder van het bos en zien het plaats bieden aan deze festivals als een onderdeel van hun recreatieve taak en bovendien kunnen de opbrengsten worden gebruikt voor het onderhoud van het bos. 

De tijden van de festivals zijn: op zaterdag 26 juli van 11:00 uur tot 23:30 uur, op zondag 27 juli van 13:00 uur tot 23:30 uur, op zaterdag 2 augustus van11:00 uur tot 23:30 uur en zondag 3 augustus van 13:00 tot 23:30 uur.
Het Diemerbos blijft gewoon beschikbaar, maar de festivals geven omwonenden en gebruikers van het bos wat hinder. Daarom heeft de gemeente Diemen in samenspraak met Staatsbosbeheer, Groengebied Amstelland, de politie en de brandweer afspraken gemaakt met de organisator van de festivals om ze op een goede manier en zonder al te veel overlast mogelijk te maken.

Opbouwen en afbouwen evenemententerrein

Het opbouwen van het evenemententerrein zal beginnen op maandag 21 juli a.s. om 09:00 uur. Om het terrein te beschermen worden rijplaten gelegd. Naar verwachting worden die vrijdag 18 juli dan wel zaterdag/zondag 19/20 juli gelegd. Het afbouwen van het evenemententerrein zal duren tot donderdag 7 augustus om 22:00 uur. De op- en af bouwwerkzaamheden vinden alleen bij daglicht plaats. Dit zal in het Diemerbos en omgeving tot enige verkeersbewegingen leiden.

Verkeersmaatregelen

Er worden op de vier dagen van de festivals 3000 bezoekers per dag verwacht. Aan de bezoekers van het evenement wordt door de organisator verzocht om zoveel als mogelijk met het openbaar vervoer, een taxi, te voet of met de fiets te komen. Dit om parkeeroverlast te voorkomen. Met het oog op verkeersveiligheid en bereikbaarheid is afgesproken dat er een aantal verkeersmaatregelen wordt genomen. Op de kruising Weteringweg met de Muiderstraatweg zullen twee verkeersregelaars worden ingezet om voetgangers en fietsers te begeleiden met oversteken. Op de kruising Muiderstraatweg met Stammerhove zal een wegafzetting worden geplaatst met een verkeersregelaar om te voorkomen dat bezoekers de weg nabij de ingangen van het evenemententerrein blokkeren en om taxi's te begeleiden. Tussen beide kruisingen wordt gedurende het evenement een parkeerverbod aan twee zijden van de Muiderstraatweg ingesteld. Bedrijven en woningen in de omgeving blijven op deze manier bereikbaar, aldus de gemeente.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>