Afbeelding

Raynor Arkenbout: 'Ik voel mij aangetrokken tot het absurde'

Algemeen

DIEMEN - Vroeger was Raynor Arkenbout (25) uit Diemen vaak te vinden in de winkel van zijn vader en opa. De winkel was gespecialiseerd in video en alles dat voorbij kwam werd door Raynor en zijn broertje bekeken. Dat hij later iets met verhalen, fictie en film zou gaan doen was al vroeg duidelijk.

Tegenwoordig heeft hij een vol cv, waarop onder andere een rol in de soap Goede Tijden Slechte Tijden (GTST) en de kinderserie Vrijland, een eigen boek, een filmcursus in New York, een filmopleiding in Brussel en verschillende klussen op de filmset vermeld staan. Raynor: "Ik vertel graag verhalen om mensen te vermaken, maar ook om iets mee te geven. Dat kan via schrijven, acteren en regisseren."

Je bent acteur, regisseur en schrijver, wat vind je het leukst?
"Het liefst ben ik in alles goed, dat is een zegen en een gevaar. Ik ben chaotisch en betrap mezelf er soms op dat ik moet kiezen wat ik wil. De keuze die ik heb gemaakt is heel breed, namelijk verhalen vertellen en fictie maken en mensen daarmee vermaken en aan het denken zetten. Acteren, schrijven en regisseren werkt allemaal anders, maar met hetzelfde doel. Het fijne aan acteren is dat je helemaal gek kan gaan en alles los kan laten. Ik denk zelfs dat het therapeutisch werkt als je bepaalde scènes speelt. Ik heb vijf jaar ervaring op en achter de schermen en zie mijzelf nog lang op de set werken. Aan de andere kant vind ik het ook heerlijk om tot diep in de nacht door te denken over een verhaal of een concept te verzinnen voor de regie."

Lees het hele interview met Raynor Arkenbout in DiemerNieuws

Uit de krant