Blijft de Overdiemerweg over het Nuonterrein ook na 25 juli open?
Blijft de Overdiemerweg over het Nuonterrein ook na 25 juli open?

Maxis naar de rechter om Nuonweg open te houden

Algemeen

DIEMEN - De eigenaar van winkelcentrum Maxis, Hypermarkten Holland BV, heeft de rechter om een voorlopige voorziening gevraagd om een deel van het verkeersbesluit te schorsen waardoor de OOIJ open gaat en de Nuonweg dicht. Als de rechter Hypermarkten gelijk geeft, blijft de Nuonweg ook na 25 juli voorlopig open. 

Op die datum moet volgens het verkeersbesluit van de gemeente Diemen de Fortdiemerdamweg over de Uyllanderbrug (Oostelijke Ontsluiting IJburg, OOIJ) opengaan. Tegelijkertijd wordt de Overdiemerweg over het Nuonterrein (de Nuonweg) afgesloten.

Alleen voor dat tweede deel van het verkeersbesluit vraagt de eigenaar van Maxis nu een schorsing. "Wij willen nadrukkelijk niet de openstelling van de OOIJ tegenhouden, het gaat uitsluitend om het intrekken van de verkeersmaatregelen waardoor een deel van de Overdiemerweg gesloten wordt", aldus Jeroen Heuving, advocaat van Hypermarkten. "Wij vinden dat de gemeente Diemen de belangen van Maxis niet voldoende heeft meegewogen in het besluit en de alternatieven voor het openhouden van de weg onvoldoende onderzocht heeft."

De OOIJ openstellen én de Nuonweg openhouden, kan volgens de gemeente Diemen niet. "Het College van B en W van de gemeente Diemen vindt dat de besluitvorming over het verkeersbesluit zorgvuldig is gedaan. Wij zien de procedure over de voorlopige voorziening met vertrouwen tegemoet", aldus een woordvoerder van de gemeente. 

Wanneer de rechter zich over het verzoek voor een voorlopige voorziening buigt, is nog niet bekend.

Uit de krant