Afbeelding

Extra rijstroken A10-Oost en A1 geopend

Algemeen

DIEMEN - 25.000 ton asfalt, 12 kilometer geluidsschermen variërend van 4 tot 10 meter hoog en de reconstructie van 13 viaducten waren nodig om extra rijstroken op de A10-Oost en de A1 bij Diemen aan te leggen. Woensdagmiddag werden ze officieel geopend door Jan Hendrik Dronkers, directeur-generaal van Rijkswaterstaat.

De extra rijstroken zijn het eerste project van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere (SAA) dat wordt afgerond. De weguitbreiding moet de doorstroming rond Amsterdam verbeteren. De werkzaamheden hebben twee jaar geduurd. 

Op de A10-Oost tussen de knooppunten Amstel en Watergraafsmeer zijn nu vier rijstroken beschikbaar. Ook de A1 tussen de knooppunten Watergraafsmeer en Diemen is in beide richtingen uitgebreid van drie naar vier rijstroken. Daarnaast is er een parallelbaan aangelegd voor autoverkeer tussen het knooppunt Watergraafsmeer en de aansluiting S113 (Middenweg).
 
In 2015 staan werkzaamheden aan de A9 (Gaasperdammerweg) tussen de knooppunten Diemen en Holendrecht gepland. Daar worden nu al kabels en leidingen verlegd voor de aanleg van een drie kilometer lange tunnel. In het najaar wordt bekend welke aannemerscombinatie dat werk zal gaan uitvoeren. 

Volgens Rijkswaterstaat vormen de verbrede A10-Oost en A1 een goede alternatieve route tijdens die werkzaamheden. 


 

Uit de krant