Wethouder Scholten neemt de bezwaarschriften in ontvangst van Annet de Klerk uit IJburg.
Wethouder Scholten neemt de bezwaarschriften in ontvangst van Annet de Klerk uit IJburg.

Grote stapel bezwaren tegen sluiting Nuonweg

Algemeen

DIEMEN - Meer dan 2100 bezwaarschriften kreeg wethouder Lex Scholten woensdag uit IJburg, Muiden en Diemen tegen het besluit om de Nuonweg eind juli af te sluiten. In het gemeentehuis van Diemen overhandigde Annet de Klerk, bewoonster van IJburg en initiatiefneemster van een burgerinitiatief tegen de sluiting, de bezwaarschriften aan Scholten.

De bezwaarmakers willen met Diemen om tafel om de weg open te houden. Een afspraak met Scholten hiervoor zat er echter nog niet in. In de trouwzaal van het gemeentehuis waren vertegenwoordigers van bewoners van IJburg en winkelcentrum Maxis in Muiden aanwezig, goed voor veel van de ingediende bezwaarschriften, politici van D66 en VVD uit Amsterdam, die de weg ook open willen houden en bewoners van de Overdiemerweg en de Diemerzeedijk, die hun eigen stapeltje bezwaarschriften kwamen aanbieden. 

Scholten wil nog niet met de andere partijen om tafel; zij moeten volgens hem eerst goed onderzoek doen voordat hij het openhouden van de weg in overweging wil nemen. De bezwaarschriften worden nu eerst behandeld door de bezwaarschriftencommissie, waarna het college van B en W het advies van de commissie in overweging zal nemen.

Lees meer in het DiemerNieuws van 8 mei.

Uit de krant