Het is niet voor een aantal gezinnen in Diemen niet vanzelfsprekend dat er kleding kan worden gekocht voor de kinderen. De gemeente wil daar iets aan doen.
Het is niet voor een aantal gezinnen in Diemen niet vanzelfsprekend dat er kleding kan worden gekocht voor de kinderen. De gemeente wil daar iets aan doen. Foto: Pixabay

Gemeente denkt aan kledingbonnen voor kinderen

Algemeen

DIEMEN De gemeente wil vooruitlopend op een mogelijke uitbreiding van de Stadspas gezinnen helpen die geen geld hebben om kleding te kopen. Het gaat om kinderen van nul tot zeven jaar, waarvoor kledingbonnen in het leven worden geroepen. De gemeenteraad heeft hier een motie voor aangenomen.

Inwoners van Diemen kunnen nu niet gebruikmaken van alle voorwaarden in de stadspas. Dat wil Diemen volgend jaar gelijktrekken, maar voordat het zover is zijn we zomaar een paar maanden verder. De gemeenteraad vindt dat er niet zo lang gewacht kan worden, want de nood is nu hoog bij veel gezinnen.

Kledingbonnen

Onderdeel van de stadspas is dat er een tegemoetkoming geldt in de kosten van kleding, schoolspullen, schoenen of een tas. Bij een aantal gezinnen in Diemen is daar nu behoefte aan en dat is reden om in het kader van een steunpakket voor deze gezinnen waarmee de gemeenteraad een raadsvoorstel voor te bereiden met deze strekking.

Uit de krant

Tekstadvertenties