Afbeelding

Voedselbank Diemen kan op steeds meer steun rekenen

Algemeen

DIEMEN - Het Toffe Tasjesproject van Stichting Voedselbank Diemen kan op steeds meer steun rekenen.

Stichting Voedselbank Diemen heeft veel steun nodig. Er zijn momenteel tachtig cliënten die wekelijks een voedselpakket afhalen bij het uitgiftepunt in Diemen. Dit komt neer op voedselpakketten voor tweehonderd personen.

Mensen die aan het Toffe Tasjesproject deelnemen ontvangen aan het begin van de maand een tasje van de Voedselbank Diemen waarin zij houdbare producten kunnen verzamelen. Op de laatste vrijdag van de maand halen vrijwilligers van de Voedselbank Diemen de inmiddels gevulde tasjes weer op. Gerda Smit, voorzitter van Stichting Voedselbank Diemen: “Wij deelden tot voor kort dertig tasjes per maand uit. Die haalden wij ook weer op. Dat aantal is in korte tijd gegroeid naar tachtig tasjes per maand.”

Stichting Voedselbank Diemen vindt het jammer dat het distributiecentrum van Picnic in Diemen aan het einde van het jaar sluit. Het bedrijf verstrekt wekelijks artikelen aan de voedselbank.

Stichting Voedselbank Diemen is op zoek naar nieuwe mogelijkheden om artikelen voor de voedselpakketten te ontvangen. Er werd recent een oriënterend gesprek gevoerd met de Rotary Club Diemen. Die steunt de Voedselbank Diemen nu ook door maandelijks acht Toffe Tasjes af te nemen. De Rotary Club Diemen steunt de Voedselbank Diemen ook door bekendheid te geven aan het Toffe Tasjesproject.

De Voedselbank Diemen kan verder rekenen op de steun van Hockey Club Diemen, die in het clubgebouw artikelen inzamelt.

Mensen die de Voedselbank Diemen willen steunen kunnen contact opnemen via 06-83530472.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief